G

Gezin Moniek in actie voor onderzoek naar de ziekte van Kahler

Gezin Moniek
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 5.000 (125%)

Gezin Moniek in actie voor onderzoek naar de ziekte van Kahler

Vorig jaar juli is Moniek Streng, mijn lieve vrouw en onze moeder, overleden aan de gevolgen van de ongeneeslijke ziekte multipel myeloom (MM, ook wel ziekte van Kahler genoemd). Als haar gezin willen wij graag in actie komen om geld in te zamelen voor verder onderzoek aan MM. Het type MM waar Moniek aan leed was weerbarstig en zelfs de nieuwste medicijnen hadden geen effect. Daarom is meer onderzoek dringend gewenst om echt alle MM patiënten hoop te geven op een werkzame behandeling.

Als sponsoractie voor het UMC Utrecht stappen Kasper en Pieter op 28 augustus 2020 op de fiets om de bekende Vogezen-berg ‘Ballon d’Alsace’ te beklimmen. Arthur coacht en geeft foto’s van de koers door via sociale media. Als eerbetoon aan deze sterke en belangrijke vrouw in ons leven en als krachtige actie om de last van deze ziekte bij toekomstige patiënten te verminderen. We vinden het bemoedigend als je ons steunt voor dit goede doel en via deze webpagina geld overmaakt voor onderstaand onderzoeksdoel.

Alvast veel dank voor ieders steun,

Arthur, Kasper en Pieter

Onderzoeksdoel - Multipel Myeloom

De ziekte multipel myeloom is een kanker van plasmacellen in het beenmerg en is met de huidige kennis niet te genezen. Op dit moment is de gemiddelde levensduur 5 tot 7 jaar waarbij de patiënt steeds intensief gecontroleerd moet worden. Er zijn veel nieuwe medicijnen ontwikkeld voor deze ziekte en patiënten zijn hiervan ook sterk afhankelijk voor een langere levensduur. Maar de behandeling van het (steeds) terugkomen van de ziekte is erg lastig omdat de kanker zeer verschillend reageert op de diverse mogelijke behandelingen die er zijn. Dit is vooraf niet te voorspellen.
 
Indien de eigen kankercellen buiten het lichaam van de patiënt kunnen worden getest op gevoeligheid voor de verschillende medicijnen kan daarmee mogelijk beter de beste therapie aan de patiënt worden gegeven. In het UMC Utrecht is recent een proefdiervrij 3-dimensionaal beenmerg model ontwikkeld. In dit 3D model worden myeloomcellen van de patiënt ingebracht en voor 28 dagen in leven gehouden voor experimenten. Aan dit 3D organoïd model worden medicijnen gegeven om de effecten ervan op de myeloom cellen te bestuderen. Hiermee zou voor de patiënt persoonlijk voorspeld kunnen worden welke medicijnen het beste werken en kan de enorme last van constante onzekerheid worden verminderd.
 

Blijf op de hoogte

Om iedereen op de hoogte te houden hebben wij een nieuwsbrief gemaakt. Lees hier de eerste editie. Meer nieuws volgt elke week. Vlak voor 28 augustus volgt een laatste update. En op de dag zelf houden we je uiteraard ook op de hoogte. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

Bekijk alle
08-09-2020 | 15:40
31-08-2020 | 09:51 Hoewel voor Moniek zelf en haar prachtige gezin te laat, maar wat zou het fantastisch zijn als er een adequate behandelingsmethode wordt ontwikkeld om de ziekte van Kahler te kunnen genezen of stoppen. Dapper van jullie, mannen!
30-08-2020 | 00:33
29-08-2020 | 23:42
29-08-2020 | 23:41
Bekijk alle

28 augustus is het zover, blijf op de hoogte!

17-08-2020 | 10:48 Op 28 augustus is het zover! Dan stappen Kasper en Pieter op de fiets om de bekende Vogezen-berg ‘Ballon d’Alsace’ te beklimmen. Arthur coacht en geeft foto’s en berichten van de koers door aan de sponsoren.  Om iedereen op de hoogte te houden hebben zij een nieuwsbrief gemaakt. Lees hier de eerste editie. Meer nieuws volgt elke week. Vlak voor 28 augustus volgt een laatste update. En op de dag zelf houden ze je uiteraard ook op de hoogte. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.
Lees meer