Steun onderzoek naar Lobulair Borstkanker

Afdelingen Pathologie en Cancer Center
van totaal € 350.000 (0%)

Wat is Invasief Lobulair Borstkanker?

Van alle borstkankers is 15% Invasief Lobulair Borstkanker (ILC).
Het ziektebeeld van ILC is uniek en heeft grote verschillen met andere borstkankersoorten. ILC groeit op een bijzondere manier en vormt geen verdikkingen, wat maakt dat de tumoren lastig op te sporen zijn met standaard technieken zoals Röntgenfoto’s. Ondanks dat de ziekte goed te behandelen is met hormoontherapie, kunnen de kankercellen na lange tijd (>10 jaar) uitgezaaid terugkeren. Als dat gebeurt werken standaardbehandelingen vaak niet goed meer, wat zich vertaalt in een slechte prognose.
Dit moet veranderen!

Meer onderzoek hard nodig voor deze borstkankerpatiënten

Utrechtse borstkankeronderzoekers verrichten baanbrekend onderzoek naar het ontstaan, de ontwikkeling en de behandeling van ILC, en zijn leidend geweest in het vinden van de oorzaak voor het ontstaan van deze ziekte. Het onderzoeksteam doet onderzoek om nieuwe kennis direct vertalen richting betere diagnose en behandeling.
Het huidige project richt zich specifiek op het voorkomen en behandelen van achtergebleven lobulaire borstkankercellen, die soms jaren na behandeling uitzaaien en weer gaan groeien.

Wil je het onderzoek naar Lobulair Borstkanker steunen?
Graag kijken wij samen met jou hoe jij kunt bijdragen op een manier die bij jou past. Kom in actie of doe een donatie en klik op 'Doneer nu'.

 

Informatie over middagsymposium Wereldwijde ILC dag:

Voor meer bewustzijn onder patiënten en professionals is 15 oktober uitgeroepen tot wereldwijde ILC dag. Het UMC Utrecht organiseert daarom samen met het Erasmus Medisch CentrumNederlands Kanker Instituut-Antoni van Leeuwenhoek en Maastricht UMC+ een middagcongres in Utrecht. Er zijn sprekers uit het onderzoek, de zorg en patiëntenorganisaties.

 

Bekijk alle
01-10-2024 | 14:59
01-10-2024 | 06:28 Zelf zowel NST als ILC Borstkanker waarvoor zwaar behandeltraject. Hopelijk biedt onderzoek voor toekomstige patienten de mogelijkheid tot betere behandeling meer op maat.